Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

2013.06.13.
01:56

Írta: masvilag

Te most szórakozol?

Az elmúlt pár évben kis hazánkban a bulizási kultúra nagy fejlődésen ment át, körülbelül olyan léptékűnek mondanám, mint hogy az ősember lemászott a fáról. Persze ehhez pár tininek meg kellett halnia a West-Balkánban, hogy rájöjjenek, hogy a profitmaximalizás érdekében nem érdemes háromszor annyi embert beengedni a buliba, mint amennyi befér. Azért még most is lehet látni jócskán példákat a tömegnyomorra, de nem olyan nagy számban, mint régen. 

A zárt helyen való dohányzás megszüntetésének szintén nagyon örülök, mert eszembe jutnak a „régi szép idők”, mikor még szemcseppel jártam szórakozni, hogy kibírjam az estét a füsttel teli teremben. Az égési foltokról nem is beszélve, mikor a hering buliban többen úgy gondolták, hogy vicces égő cigivel tectonikozni. A buliból hazaérve pedig a ruhákat egyenesen a mosógépbe kellett dobni, hogy ne legyen reggelre az egész ház cigi szagú.
Ezek az idők szerencsére elmúltak.

De mi van most?

Ugye mindenkinek ismerős a női táskákban turkáló 50-es karú droid? Ahhoz hozzászoktam, hogy még mindig elkérik a személyimet, annak ellenére, hogy 6 éve felnőttnek számítok. De azt nem tudom elviselni, hogy egy zs kategóriás kocsmába sem engednek be, amíg meg nem mutatom a táskám tartalmát a bejáratnál ücsörgő úriembernek. Ha nem vagyok hajlandó, elkezdenek kötözködni, az ilyen helyeket egy ideje elkerülöm. 
Miért van szükség egy reptéri ellenőrzésre ahhoz, hogy az Akácfába bejussak, meginni egy 300 Ft-os sört? Attól félnek, hogy beviszem a 250 Ft-ért vásárolt kőbambit és ezzel csődbe viszem a helyet? 

Nem vagyok híve annak, hogy erdőbe fát vigyek, de ha mégis vinnék, mi lenne? Biztos azért megyek be a kocsmába, mert a kisboltban vett sörömet otthon nem tudom meginni, ezért azt a beltéren felállított sörpadokon akarom elfogyasztani, az otthoni kanapé helyett. Inkább megéri elvenni az emberek kedvét a bulizástól azzal, hogy egy gondolkodásban korlátozott senki, bármilyen jogi felhatalmazás nélkül belenyúljon a táskámba.

Értünk vannak vagy ellenünk?

Miért foglalkoztatnak a szórakozóhelyek biztonsági embereket? Több helyről azt hallottam, hogy ez a mi érdekünk, hogy fegyvert ne vigyenek be, és hogy odafigyeljenek a biztonságunkra meg mert a szabály az szabály. 
Ennek ellenére olyat keveset láttam, hogy az oda nem illő személyeket kiküldték volna a helyről.
Ellenben a Holdudvar biztonsági személyzetét láttam, ahogy egy külföldi meleg srácot szétvertek, mert be akart menni a kutyájával, amit nem engedtek. Persze angolul ezt nem tudták neki elmondani, hogy tilos bevinni kutyát, inkább leterítették a földre és rúgták őt is és a kutyáját is. Ezt biztos megtanulta egy életre, hogy a Holdudvar nem kutyabarát hely. 

A régi discos élmények bevillannak, mikor azt, aki elaludt a buliban, szépen kivágták a helyről, hogy otthon aludjon. Jogos, miért nem otthon alszik, és különben is semmi haszna nem származik belőle a helynek, ha már nem fogyaszt semmit.

Nem számít, hogy fiú vagy lány, kigyúrt vagy csont sovány. Nem elbeszélgetnek az ittas fiatalokkal, hanem verik őket.
Ez olyan nemzetközi dolog, minden nyelven ugyanaz, mindenki megérti. A konditeremben csak ebből a nyelvből osztogatnak nyelvvizsga bizonyítványt. A szórakozóhelyek pedig ezt keresik a legjobban. Tudok olyanról, hogy lányokat vertek el, mert összeszólalkoztak egymással, ők lerendezték azt, amit a lányok csak fenyegetésnek szántak. Azt viszont szó nélkül végignézték, ahogy több srác rúgta az egyedül védekezni próbáló fiút. 

Akkor mégis miért vannak?

A biztonságérzetem nem javul azzal, hogy az ajtóban már megfélemlítenek, és agresszívan lépnek fel, ha nem akarok engedelmeskedni. Ha eltűnik valami, azért a hely nem vállal felelősséget, a biztonságiaknak nem faladatuk elkapni az elkövetőt, de az igen, hogy még a borítéktáskát is ellenőrizzék, sikerült-e belerejteni egy üveg méregdrága whiskyt.

Mi szabályozza a munkájukat? Milyen jogi szabályozás vonatkozik arra, hogy bele kell egyeznem abba, hogy belenyúljon a táskámba és nekem jogom van-e megtagadni a kérését? Joguk van-e a részeg fiatalokat ütni, azért mert elmennek inni arra a helyre, ahol alkoholt árulnak, és ott berúgnak. (Aki tudja rá a választ, annak várom a kommentjeit!)

Persze, csúnya dolog inni, meg, ha iszunk, akkor is csak pálinkát, hogy erősítsük a nemzeti összetartozást, de ezt a logikát valahogy nem értem.

A lényeg, hogy erdőbe fát ne vigyünk, és ne kötözködjünk, mert a fejünk hamar a padlón koppanhat!

---------------------------------------

Jó szórakozást kívánok!

---------------------------------------

u.i.: Óriási respect a kivételeknek! 

Szólj hozzá!

Címkék: biztonság jog buli agresszió kocsma

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektal.blog.hu/api/trackback/id/tr465358320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása